Komořanská 13, 15, 17, bytové domy

Bytový domy na místě původní staré zástavby v ulici Komořanská proti Husově knihovně. V přízemí by měly být nebytové prostory pro restauraci a další.

Katastr: Modřany
Developer: BAK development s.r.o.
Název projektu: Rezidence Komořanská 13&15, Rezidence Komořanská 17
Web projektu: bakdevelopment.cz/rezidence-komoranska-15
Počet nadzemních podlaží: 5
Jiné funkce: komerční prostor
Územní plán: OV  (více o kódech)
Fáze: realizace  (více o fázích)
změna úz. plánuúzemní řízenístavební řízenírealizace

Volební období 2022-2026, koalice ODS + ANO + TOP09 + Trikolora

20.2.2024 Rada MČ schvaluje dodatek k předchozí smlouvě o spolupráci, který se týká rozšíření smlouvy i na projekt na sousedních parcelách. (R-68-011-24) - předkladatel starosta Vojtěch Kos (ODS).

25.7.2023 Rada MČ pronajímá prostor v obecním domě na Obchodním náměstí na 5 let restauraci Deco. Ta se tam patrně přesune po dobu výstavby tohoto projektu. (R-39-019-23) - předkladatel Milan Maruštík (ANO), starosta Vojtěch Kos (ODS).

Vizualizace všech tří domů. Zdroj: web developera Vizualizace všech tří domů. Zdroj: web developera

Developer kupuje i dům Komořanská 15, ve které se nachází restaurace Deco. Plánuje tak další rozšíření předchozího projektu Rezidence Komořanská 17.

Volební období 2018-2022, koalice Piráti + ODS + TOP09

30.11.2021 Rada MČ Praha 12 schvaluje smlouvu o spolupráci týkající se projektu Komořanská 17 (R-148-010-21). Ve smlouvě se developer zavazuje poskytnout příspěvek ve výši 886 tisíc Kč, ve které bude i úprava, resp přidání parkovacích stání v ulici Komořanská - předkladatel Vojtěch Kos (ODS), starosta Jan Adamec (Piráti).

vizualizace projektu Rezidence Komořanská 17 vizualizace projektu Rezidence Komořanská 17, ostatní domy ještě původní. Zdroj: web developera

puvodni_stav.jpg stav k 28.7.2023

Piráti o rozvoji Prahy - bydlení dostupné pro všechny

Pražané v současné době čelí prudkému nárůstu cen nájemního i vlastnického bydlení. Trend nárůstu cen za bydlení je důsledkem nezvládnutého politického a administrativního řízení bytové politiky ze strany státu, magistrátu i některých městských částí. Ve volebním období 2018 - 2022 chceme učinit kroky potřebné pro zastavení tohoto trendu.
  • Naplánujeme dlouhodobou strategii rozvoje města, která přetrvá více než jedno volební období. Město musí mít vlastní představu a záměr. Je zcela nezbytné, aby město při jednání s developery mělo k dispozici potřebné nástroje, tj. jasné a čitelné strategie, které stanoví limity, a ukážou příležitosti pro další výstavbu. Občané se budou na tvorbě plánů přímo podílet. Developeři již nebudou moci stavět na přelidněných sídlištích, kde chybí obchody, doktoři a školky.
  • Zpracujeme ucelenou koncepci přeměny brownfieldů. Nedostatečně využívané nemovitosti jsou příležitostí pro ozdravění Prahy parky a zástavbou ve vnitřním městě. Koncepce bude založena na modelu sociální koheze: nové byty a nebytové prostory nesmí být určeny výhradně těm nejmajetnějším, ale i nižší a střední třídě.
  • Zajistíme, aby se devolopeři podíleli na nákladech na infrastrukturu v nově budovaných částech města. Dnes developer shrábne všechny zisky a náklady platí město. Změny územního plánu jsou někdy nutné, ale je třeba, aby byly výhodné hlavně pro občany města. Česká pirátská strana

Více informací o tomto projektu naleznete na webu praha12.pirati.cz