Václav Šístek

Václav Šístek (* 27. května 1984) je členem Pirátské strany, od roku 2018 zastupitelem MČ Praha 12 za klub Piráti s podporou Zelených. Dále vykonává funkci předsedy komise Rady MČ Praha 12 pro digitalizaci. Václav se narodil v Praze, první polovinu života však prožil v Přerově, po maturitě a krátké epizodě na Univerzitě Palackého v Olomouci se vrátil do Prahy. Od roku 2017 patří k novým občanům Modřan, kde se snaží být aktivním sousedem.

Profesí IT expert. Momentálně navázal na mnohaletou praxi jako release engineer pro Oracle Solaris, na tuto pozici se vrátil po dvouleté epizodě ve firmě SUSE Linux. Zkušenost s americkým pracovním prostředím v Oracle a německým v SUSE, včetně častých služebních cest do těchto zemí, mu rozšířila obzory. Pracoval také několik let jako Linux administrátor ve firmě Seznam.cz. Je podporovatelem organizace Free Software Foundation Europe, která se zabývá propagací svobodného softwaru a otevřených standardů a hlídá evropskou legislativu, aby byla pro svobodný software a otevřené standardy přátelská.

Je praktikujícím liberálním křesťanem (starokatolíkem), pravidelně angažovaným např. v duchovním programu festivalu Prague Pride.

Má několikaleté dobrovolnické zkušenosti v sociální oblasti (Armáda spásy), proto se zajímá o téma prevence chudoby a bezdomovectví. Je ženatý a má malou dceru.